O Pescados Rubén Burela cae contra o Jaén Paraíso Interior no seu regreso a Primeira (1-4)

Os mariñaos pagaron a súa maior inexperiencia e Renato castigou ao seu ex equipo con dous tantos na súa volta a Vista Alegre logo de dúas tempadas

Burela, 11 de outubro, 2024. O conxunto masculino do Pescados Rubén reencontrouse coa Primeira División cunha derrota ante un Jaén Paraíso que demostrou a súa maior pegada e os galóns dun equipo feito para loitar por todos os títulos. O mellor xogador do partido foi o burelés Renato, que castigou ao seu ex equipo con dous tantos, un en cada parte.

O encontro empezou co Burela pagando a novatada. O cadro andaluz sacaba de centro e aos sete segundos poñíase por diante nun balón en longo que cabeceaba Dani Zurdo no á dereita e servía perfecto para que Míchel rematase a gol no corazón da área. O cadro local sobrepúxose rápido ao golpe e só 46 segundos máis tarde, aínda no primeiro minuto de xogo, igualaba cun gran disparo desde a frontal de Rikelme que pegaba no pau esquerdo da meta xienense e ía para dentro.

Tras uns minutos de tanteo era o ex burelista Renato o que volvía poñer por diante ao Jaén Paraíso Interior. O caboverdiano realizaba unha parede con Mati Rosa e, a pesar de estar bastante escorado, lograba bater a Kaluza cun contundente disparo cruzado que tamén tocaba no pau antes de bicar as redes da meta local.

Co conxunto burelista de novo por detrás, os discípulos de David Rial non se amedrentaron e fóronse a polo empate. A primeira ocasión tívoa de novo Rikelme no minuto 10. O brasileiro íase de Alan Brandi polo sector dereito e plantábase ante Dudu, pero o seu compatriota tapaba ben. Tres máis tarde era Charly o que recollía un balón morto na área, pero o seu disparo volvía repeler o gardameta visitante. Un moi participativo Rikelme volvía tentalo nun pase en longo de Kaluza que cabeceaba sen demasiada forza e detiña fácil Dudu. A última para os laranxas no primeiro tempo foi unha volea de Araya á saída dun saque de banda que se ía lixeiramente desviado. Antes de irse para os vestiarios, João Salla tiña a última para os andaluces nun remate ao lateral da rede tras un envío en longo de Dudu.

No inicio do segundo tempo, Rikelme tivo o empate nun man a man diante de Espíndola tras unha gran asistencia de Alberto, pero o meta xienense gañaba a partida ao á laranxa. Instantes despois respondía Cristian Rubio cun balón que se ía á cruceta da portería local.

Cando se xogaba o minuto 28 chegaba o terceiro dos visitantes nunha xogada de estratexia que sacaba Chino e definía Alan Brandi cun toque de espuela de moita calidade. Do mesmo xeito que no primeiro tanto, a resposta local non se fixo esperar, pero nesta ocasión non demostrou a mesma pegada o cadro mariñao. Pitero, primeiro de espuela tras unha volea de Rikelme e despois nun remate de cabeza logo dun pase en longo de Kaluza, atopábase en ambas as casos co meta de Jaén.

Os visitantes cometían a súa quinta falta cando aínda restaban máis de 10 minutos para a conclusión e isto aproveitábao moi ben Malaguti para xerar perigo desde o pivote. No minuto 33, o benaventano avisaba cun xiro e disparo que resolvía Espíndola cun gran pé. Instantes despois repetía a acción, pero agora atopábase co pau.

Juninho, a catro minutos da conclusión, puido tamén reducir distancias, pero a súa gran acción individual terminou cunha gran parada do gardamallas visitante. Charly, nunha acción a balón parado, tivo a última gran ocasión para os burelistas, que vían como Renato, nun fugaz contragolpe, anotaba o segundo da súa conta goleadora a tres minutos do final cunha boa definición ante Kaluza e practicamente deixaba o partido visto para sentenza.

Tentárono os locais co chileno Araya xogando coa camiseta de porteiro-xogador o últimos tres minutos, pero apenas puideron xerar perigo ante un cadro xienense que se defendeu á perfección e que puido redondear a súa conta a 26 segundos do final cun disparo a porta baleira de Chino desde o seu propio campo.

Ficha Técnica Pescados Rubén Burela FS 1 – 4 Jaén Paraíso Interior

Pescados Rubén Burela FS (1): Kaluza; Bernardo Araya, Alberto, Rikelme, Malaguti -quinteto inicial-, Quelle, Pitero, Charly e Juninho.

Jaén Paraíso Interior (4): Dudu; João Salla, Míchel, Dani Zurdo, Cristian Rubio -quinteto inicial-, Antoniazzi, Chino, Renato, Mati Rosa, Alan Brandi, Franklin e Espíndola (ps).

Goles: 0-1, min. 1: Míchel. 1-1, min. 1: Rikelme. 1-2, min. 7: Renato. 1-3, min. 28: Alan Brandi. 1-4, min. 37: Renato.

Árbitros: Francisco Javier Marazuela e Sergio Toral (Colexio de Castilla y León). Amoestaron ao visitante Alan Brandi e ao técnico local, David Rial.

Incidencias: Encontro inaugural da Primeira División masculina disputado no pavillón de Vista Alegre diante duns 900 espectadores.